Підприємництво – майбутнє України

Від самого Дня Незалежності – Україна рухається маленькими кроками до сильної суверенної держави. Проте, майбутнє в подібному форматі неможливе без належного зміцнення економіки. Надзвичайно важливим етапом на даному шляху є підприємництво, адже це дає низку переваг на всіх рівнях державотворення: нові робочі місця, сприяння здоровій конкуренції, безумовний та прогресивний розвиток.

Звідки ж все почалося?

З першого офіційно зареєстрованого підприємця. Це сталося в 1991 році, і з того часу, статистичні показники виросли у 12 разів. Найбільший приріст стався за період 1991-1996 років, саме тоді було зареєстровано найбільшу кількість підприємств. Впровадження національної валюти – гривні, в 1996 році, стабілізація фінансового сектору, економічне зростання 2000 років – сприяли становленню дрібного та середнього підприємництва.

Цікавий факт: День Підприємництва в Україні офіційно припадає на першу неділю вересня. Не дарма восени, адже час збирати урожай  та плоди своєї діяльності. Цього року – 5 вересня.

Що ж стосується сьогодення, серед українців значно поширилась свідомість та розуміння того, для чого бути підприємцями. 46% жителів вважають, що відкриття власної справи допоможе їм відчути себе фінансово незалежними, ще 40% – готові навчатись та здобувати освіту в цьому напрямі щоб надати користь суспільству у вигляді нових товарів та послуг, а також робочих місць. Тобто переважна більшість, готова працювати на благо держави та її зміцнення. Погодьтесь, це чудова мотивація, особливо серед молоді.

Джерело офіційного визначення: Вікіпедія

Загалом, якщо підсумувати ситуацію – перспективи для розвитку підприємництва в Україні дуже великі. І як свідчать приклади іноземних країн – завдяки бажанню та державній політиці, перетворити країну в потужний бізнес-центр за короткий час – можливо! Тому, впевнено, крокуємо до мети!