На Київщині офіційно з’явився перший природній ліс

Питання збереження лісу на території України давно набуло важливого значення, адже вирубка займає більший відсоток, аніж приріст нових саджанців. Саме тому, 18 жовтня лісові ділянки в Київській області офіційно визнали природним лісом.

Які в цьому переваги, давайте розглянемо

Відтепер лісова система стала максимально захищеною, адже на цій території заборонили всі види рубок. Про це повідомляє Всесвітній фонд збереження дикої природи, «WWF-Україна», на своїй Фейсбук-сторінці.

Всесвітній фонд збереження природи

Загальна площа лісових ділянок, що входять до списку – 44 гектари. На території заказника місцевого значення «Яхнівський» – зростає ялівець звичайний.  

В межах Київської області експерти WWF-Україна ідентифікували 15 ділянок природних лісів загальною площею 149,6 га. Наразі тривають роботи з надання їм охоронного статусу.

Від початку 2021 року за сприяння WWF-Україна було створено 47 пралісових пам’яток природи в Закарпатській, Чернівецькій та Волинській областях загальною площею 5406,7 га. Маємо надію, що з часом, кількість охоронних лісових ділянок буде значно більше, та питання нелегальної вирубки лісів вирішиться остаточно.